Responsive Design

Flexible Coding

Cross Browser

Seo Friendly

Monday, February 15, 2016
Ako sutra dobijete na lutriji kako bi ste potrošili novac? Kupili neka fensi kola? Otišli na neko besno mesto na odmor? Kupili neki mobilni telefon sa dijamantima od milion evra? Kad pročitate ovu listu imajte na umu da svaki dan 16.000 deteta umre od gladi. To je 1 dete na svakih 5 sekundi u proseku, i kad pročitate na šta sve ljudi bacaju pare, biće vam žao kad vidite listu.

10. Šahovska garnitura: Charles Hollander
Cena: $ 600.000
Sa 320 karata crnih i belih dijamanata samo je sedam od ovih luksuznih šahovskih garnitura ikada stvorenih. Još jedna stvorena poznata kao Kraljevski Dragulj - Najskuplji na svetu - $ 9.8 miliona ustvari nikada nije bio napravljena ali ostaje nešto više od koncepta.

9. Automobil: 1962 Ferrari 250 GTO
Cena: $35 miliona (dolara)
Ne tako davno ovaj 1962 Ferrari 250 GTO postao je najskuplji automobil ikada koji je prodat u Velikoj Britaniji privatnom kolekcionaru .

8. Kamera Susse Freres  
Cena: $775,000 
Datira iz 1839. ova kamera prodata je na aukciji  2007. Pouzdano se veruje da je najstarija komercijalno proizvedena kamera na svetu.

7.  Hotelska apartman u potkrovlju luksuznog hotela "President Wilson" - Ženeva
Cena: $65,000 za noć
Sa 10 soba i 7 kupatila plus pogled na Ženevsko jezero cena i jeste takva kakva jeste

6. Televizor: Prestige HD Supreme Rouz izdanje
Cena: $2,3 miliona
Prekriven ručno šivenom alligatorskom kožom posutom neverovatno ružnom i velikom količinom dijamanata, slažu se skoro svi koji su videli ovo uživo, da je ružno do neba i nazad. TV je navodno dizajniran da kada ga gledate on vama pričinjava zadovoljstvo bez obzira na to da li je uključen ili isključen. Uvrnuto.

5. Klavir: Gerhard Heintzman Crystal Piano
Cena: $3.22 miliona
Napravljen u Pekingu ovaj 2, 7 metara dugačak klavir je prodat na aukciji privatnom vlasniku. 

4. Cigara Gurkha Black Dragon
Cena: $1,150 po komadu
Napravljene 2006. godine, ove cigare iz Hondurasa dolaze na vaš kućni prag u kutijama izgrađenim od kamilje kosti. Na žalost ili sreću, da obavestim entuzijaste da su napravljeni samo 5 sanduka ikada. Da li ih negde ima još, ne znam ali ko zna, možda se i trguje ovim stvarima.

3. Zvučnici: Transmission Audio Ultimate System
Cena: $2 miliona
Sa preko 5 tona, ovi zvučnici su napravljeni od specijalnog aluminijuma za avione i obuhvataju površinu od skoro 40 stopa ili 120 metara približno.

2. Skulptura: L’Homme qui marche (Čovek koji hoda)
Cena: $104.3 miliona 
Kao najskuplji umetnički komad koji je ikada prodat na aukciji, nadmašio je i čuvenovog Pikasa i njegovu sliku "Boy with a Pipe" za 300 hiljada dolara više.

1. Internet domen Insure.com
Cena: $16 milliona
Kada je Quinstreet firma sa sedištem u Kaliforniji osnovana, kupila je ovaj domen 2009. za 16 miliona dolara i tako ušla u Ginisovu knjigu rekorda za posedovanje najskupljeg domena ikada.

Bonus: Parking mesto na Menhetenu, Njujork
Cena: Jedan milion dolara
Lociran na 11 aveniji jedne osmospratnice, vredi više nego stan u kom se nalazi a i košta 6 puta više od nacionalne i zvanične cene jednog porodičnog doma.

Lista nije potpuna jer postoje još puno stvari koje se ne nalaze a trebale bi biti ovde. Ako imate šta da dodate, dobacite u komentar ispod. 


0 comments

 
 

renovate your blog with awesomeness