Responsive Design

Flexible Coding

Cross Browser

Seo Friendly

Sunday, February 28, 2016
To su živi dragulji Holivuda koji sijaju jače nego svetla reflektora koja ih obasjavaju. 
Za ovu listu, mi smo odabrali mešavinu najcenjenijih izvođača koji su trenutno aktivni na ekranu i koji privulače velike pare na svetskim blagajnama. Dakle, koliko god da volimo Holivudske velikane kao što su Marlon Brando ili Merilin Monro, oni neće biti vidjeni na ovoj listi.
10. Dženifer Lawrence
Ona je jedna od najmlađih holivudskih starleta u usponu, kao najmlađa od naših dragih glumica. Nakon što je počela svoju karijeru na televiziji, Dženifer Lawrence je prešla dug put od njenog početka na malog ekranu. Ona je sada poznata po svojim ulogama u takvim hit postavkama filmskih franšiza kao što su "The Hunger Games" i "Iks-Men". Dokazivajući se da nije samo za akcije pomake, Lawrence je takođe dobila nekoliko nominacija za Oskara za njene dublje i dramatične uloge. Zapravo, ona je dobila oskata prvo za svoju izvedbu u "Silver Linings Plaibook", što je drugi najmlađi pobednik za kategoriju glavne ženske uloge.

9. Robert Dauni Jr
Sin nezavisnog filmskog stvaraoca, Robert Dauni Jr  je počeo u okrilju svoga oca sa manjim nastupima u nekoliko Dovnei Sr. filmova. Njegova karijera brzo je cvetao od svojih podzemnih korena, dostizajući inicajlni vrhunac nominacijom za Oskara za ulogu kao Čarli Čaplin u eri nemog filma. Nakon agresivne borbe sa alkoholom i drogama, Robert Dauni Jr  se vratio na posao i zvezdanom nebu. U  najznačajnijih holivudskim kambekovima, on je dobio takve klasične uloge kao što su Sherlock Holmes i, naravno, detinjasto ali šarmantan Toni Stark, inače poznat kao Iron Man.

8. Patrick Stevart
Pre nego što smo ga znali kao mentora Marvelove najpoznatijeg grupe superheroja-mutanata, bio je najuspešniji kapetan u jednom od najpoznatijih brodova galaksije. Ove dve uloge same su donele Patrick Stevartu mnogo poštovanja među sci-fi džankijma i fanaticima pop kulture. Osim svojih uloga na velikom ekranu, Stjuart je takođe poznat po svojim radovima sa prestižnim Royal Shakespeare Company teatrom, u kojima glumi u klasicima kao što su "Magbet" i "Hamlet."  


7. Semjuel L. Džekson
To je nesreća što nam je broj 7 uglavnom poznat po svojim sporednim ulogama, ali on je tako moćno sjajan igrajući sve njih! Dobivši svetsko priznanje lika sa zajebano oštrim jezikon, (Jules Vinnfield) u Tarantinovim  "Pulp Fiction" (Petparačke Priče), Semjuel L. Džekson se od tada vinuo na zvezdano nebo pop kulture vrlo visoko. Sve od Džedaj Mastera u udaljenoj galaksiji pa do nekog direktora agencije vlade, superheroja... Džekson je stalno glumio sebe i to, najbolje!


6. Sandra Bulok
Od ove Holivudska lepotice i glavne glumice smo videli sve, od lude i opasno brze vožnje kroz saobraćaj  L.A.  u autobusu sa tempiranom bombom do veoma jakih i moćnih uloga. Dok Sandra Bulok ima jako istaknuto mesto u romantičnim komedijama, ona dosledno dokazuje svoju vrednost kao dobro potkovana karakterna glumica, nakon što je glumila u takvim dramatičnim i snažnim ulogama kao što su "Crash", i triler "Gravitacija" koji joj je zaradio nominaciju za drugog Oskara.


5. Bil Marej
Nakon njegovog kratkog vremena kao jedan od najranijih izvođača parodija na "Saturday Night Live", Bil Marej je napredovao na velikom ekranu projektima koji nisu odsupali daleko od njeovih korena u humoru. On je imao nezaboravne uloge u proslavljenim klasicima komedije kao što su "Ghostbusters", "Groundhog Dai", i komedija-drama "Izgubljeni u prevodu", za koju je dobio nominaciju za Oskara. Marej je pokazao svaki put svoj način da ostane dosledan i zabavan.


4. Leonardo Dikaprio 
Evo jednog glumca na našoj listi to je skoro nemoguće staviti u stereotip. Sa svojom širokom raznolikosčću i ulogama u rasponu od tinejdžera srcolomca do policajaca na tajnom zadatku, pa čak i zagonetan i super-bogatim švercerom u teškim dvadesetim godinama prošloga veka, Leonardo DiKaprio je pokazao svoju vrednost. On je holivudski veliki kapacitet da preuzme svaku ulogu koju je on prihvatio. Uprkos pet nominacija, njegovi napori nisu mu doneli ni jednog Oskara, ali nema sumnje da će mu kad tad doći na noge jer ko je zaslužio ako ne on iskreno.

3. Tom Henks 
Volimo ga kao Forrest Gump, Kapetan Miller, Woody, i skoro sve uloge koje je ikada igrao. Debitujući na velikom ekranu 1980., Tom Henks je vidio dosta slabo primljenih filmova u karijeri najranijim fazama. Njegova reputacija se preokrenula na bolje u kada je počeo da glumi dramatične uloge, po kojima je sada poznat i priznat za to. Danas, ovaj dragi Holivudski gigant uživa nastavio uspeh iznad i izvan kao filmski glumac, koji je proširio svoje umetničke napore da režira, producira, i, odnedavno, da uživo radi scenske nastupe.

2. Meril Strip 
Ni jedna lista omiljenih glumaca, Holivudska ili ne, ne bi bila kompletna bez ove dinamične i jedinstvene glumice. Pošto je dobila više nominacija za Oskara nego bilo koji drugi glumac ili glumica u istoriji, Meril Strip je dosledno poznata po svojoj sposobnosti da igra ne samo raznolikost uloga, već stvarno i iskreno posedujući u sebi sve to. Ona ima neverovatan emociju sa svakim karakterom koji je igrala. Bez obzira da li igra junakinju ili negativca filmske priče, njeni nastupi su nas nisu ostavili ni malo ravnodušnim.

Pre nego što vidimo naš izbor broja jedan, evo nekoliko ogromnih pohvala:
- Džordž Kluni
- Denzel Vashington
- Džudi Denč
- Šarliz Teron
- Neil Patrick Harris
- Hugh Jackman


1. Morgan Frimen
Gostujući u skoro stotinu filmova u rasponu svoje karijere, publika iz svake generacije ga je svojatala za svog voljenog glumca. Morgan Frimen je uskočio u cipele likova u skoro svakom žanra, bilo da je to komedija, drama, ili neki superheroj. Dok je njegov rad na ekranu konstantno sakupljao pohvale, njegova najvećia posebna osobina je uvek bio njegov komandantski, vojni, zapovedni, rapavi ali opet nekako mekani i nežan glas - koji je lepo iskorišćen za naraciju za uloge u brojnim filmovima.

0 comments

 
 

renovate your blog with awesomeness